Net terug van een heerlijke reis van drie weken naar Thailand.

Nu ben ik daar al eerder geweest, dus ik heb al de nodige Aziatische ervaringen opgedaan. Thailand verschilt op bizar veel punten met de Westerse landen en culturen die wij kennen. Ze hebben het er wel eens over dat China zo ongeveer op een andere planeet lijkt, maar in de andere landen kunnen ze er ook wat van. Misschien dat ik hier nog wel wat over ga schrijven. Al is een reis naar deze landen absoluut niet uniek en zal het voor velen dus niet nieuw zijn.

Wat me wel echt opvalt ten opzichte van vijf jaar geleden is de aanwezigheid van 2 groepen; Russen en Chinezen. Nu zijn er in Turkije ‘Rus-vrije’ hotels te boeken, en nu blijkt dat dit geen luxe is. Vodka staat dus standaard op de geplastificeerde drankmenu’s in de bars. Maar Russen hebben blijkbaar veel ruimte nodig. In de massagesalons is het gedaan met de serene rust als er ook maar één Russiche klant is. Maar ze zijn zeer gul met fooien, dus alle Thaise mensen lopen er mee weg. Ik heb niet de indruk dat dit minder zal worden in de toekomst.

Met Chinezen is het een ander verhaal. Ze zijn rustig en veroorzaken geen overlast. Althans…. niet per persoon. Maar laten Chinezen nu altijd in groepen reizen! Dus dan stoppen er 2 busjes voor de lobby van het hotel. Dan staat er ineens een complete familie binnen, met dito stapels koffers. Ze hebben dan de neiging te blijven staan en blokkeren de hele doorloop. Niemand neemt een initiatief, de Thai zijn daar ook niet sterk in… Gelukkig is er dan een reisgids die de boel weer in gang komt zitten. Het zal niet lang meer en we bestellen nummertje 68 in een lokaal Chinees restaurant!

Wodka en nummertje 68

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *