Van de week had ik een geanimeerd gesprek met een aantal bekenden. Iemand merkte op dat creatieve mensen, zoals amateur schilders, vaak moeite hebben met de verkoop van de kunstwerken. Dit onderwerp is blijven hangen bij me, vandaar dat ik dit nader wilde onderzoeken. Kent jij ook iemand die wil gaan schrijven?

Creatieve geesten

De wereld kent talloze creatieve mensen die niets liever doen dan kunst scheppen. Mijn opa bijvoorbeeld was een begenadigd schilder en gaf met veel passie les bij Potlood en Penseel. Honderden schilderijen van zijn hand liggen nog steeds op zolder. In het verleden heeft hij diverse schilderijen gedoneerd aan exposities, maar elke keer deed het 'afscheid' pijn.

Maar stel dat je van je hobby een professionele activiteit wil maken? Wat als je liever beelden boetseert dan achter een bureau de hele dag vertoeven? Wie wil zijn of haar schrijftalent niet laten zien in een roman? Rijk worden met het maken van kunst is lastig, maar welke creatieve geest heeft daar nu behoefte aan? Het uitdragen van een visie en daarvoor betaald worden is de mooiste beloning.

'Denk je dan iets te kunnen verkopen?'

Dan neem je het besluit en gooi je het roer om! Je richt je huis, atelier/werkplaats en leven zo in dat je tijd en aandacht aan je nieuwe werk kan besteden. Ondertussen ga je het de wereld vertellen. Helaas rijst vaak de vraag van je omgeving weer op: 'Denk je dan iets te kunnen verkopen?'

Hoe ga je daar op antwoorden? Wees gezegend met iemand die je deze vraag stelt, want hij is namelijk heel belangrijk!

Jezelf antwoord geven op deze vraag geeft een krachtig beeld van jouw potentie. Laten we aannemen dat je creatieve talenten niet ter discussie staan. Ik persoonlijk vind al gauw een foto of schilderij erg fraai, dus dat is geen maatstaf. De vraag is echter wel heel belangrijk voor jouw resultaat; het wel of niet verkopen van jouw boek, beeld, foto of schilderij.

Het opruimen van je werkveld

Als je wilt starten met geld verdienen met wat je leuk vindt, ruim dan eerst de boel op. Start dan niet alleen letterlijk met je atelier of laptop, maar ook met jouw denkbeelden over je nieuwe leven. Als jij niet volledig gelooft in jouw succes, gaan andere mensen het ook niet geloven! En deze mensen gaan uiteindelijk wel of niet jouw werk aanschaffen of promoten. Een ontdekkingsreis in deze startfase naar je overtuigingen, talenten en blokkades geven je een enorme voorsprong. Laat ik een voorbeeld geven:

Je was als kind al vroeg in de weer met papier en kleurtjes. Altijd maar weer tekeningen maken voor opa en oma en voor op de koelkast. Als je daarbij als kind waardering en stimulatie krijgt, dan stijgt je vertrouwen in je eigen talent. Maar wat als er, onbewust, wordt verteld dat er geen tekentalent in de familielijn is te bespeuren? Draagt dat bij als je beroeps wilt worden? Onderhuids kan deze overtuiging funest zijn voor je resultaten in je dagelijkse leven.

Onderzoeken van je overtuigingen en talenten

Heb je een droom om iets nieuws te beginnen? Start dan met onderzoeken van je overtuigingen en belemmeringen. Het is zoveel gemakkelijker te beginnen als je in je zelf durft te geloven. Je kan de ruimte die je nodig hebt innemen en gebruiken. Staat je partner achter jouw keuze? Hoe belangrijk zal dat zijn? Er zijn verbluffend eenvoudige methodes om aan de slag te gaan.

Ook voor diegene die voelen dat er nog belemmerende overtuigingen zijn, ga het aan! Onderzoek het, accepteer het en ruim het op. Het levert meer vrije aandacht, meer creativiteit en meer plezier op. Gegarandeerd!

6 Websites die je leven veranderen

Ben jij toe aan iets nieuws in je leven? Een nieuwe baan, huis of compleet nieuw leven? Het kan! Ontelbare mensen gingen je namelijk voor en hebben allerlei mooie paden reeds voor jou gebaand. En ze willen het heel graag

Lees verder
smederij-logo

Cursuscentrum De Smederij

Centrum voor opleidingen en workshops over zingeving.

Lees verder
Kunst van het verkopen van kunst

‘Denk je dan iets te kunnen verkopen?’

Hoe kan je als schilder of schrijver het beste je talenten benutten voor de verkoop van je boek of schilderij?

Lees verder
Mark Manson The Subtle Art Of Not Giving A Fuck

Review: The Subtle Art Of Not Giving A Fuck

Een quote uit ‘mijn boek van 2017’: If there really is no reason to do anything, then there is also no reason to not do anything. – Mark Manson Het boek The Subtle Art Of Not Giving A Fuck van

Lees verder
Inspirational speaker Alan Watts videos

Law of attraction van Alan Watts

Alan W. Watts (Chiselhurst, Londen, 6 januari 1915 – San Francisco Bay, 16 november 1973) was een Engels filosoof, schrijver, spreker, anglicaans priester, hoogleraar en beoefenaar van de vergelijkende godsdienstwetenschappen. Hij verdiepte zich met name in de filosofie van zen,

Lees verder
Kan je depressief worden van geld?

Wat betekent geld voor jou?

Onze uitdaging is niet om te leren gaan met geld, maar te onderzoeken wat geld werkelijk voor ons betekent!

Lees verder
‘Denk je dan iets te kunnen verkopen?’
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *