‘Veranderingen zijn de enige constante’. Deze zin duikt regelmatig op in boeken en op websites. Wat mij betreft is dit nu helemaal waar…

Eind 2014 kwam de klap. Ik liep compleet vast in mijn leven en ik had geen idee meer hoe nu verder. Tot die tijd was ik die ‘zwembadboer zonder schroevendraaier’. Oftewel, ik verkocht zwembaden en liet het installatiewerk over aan andere mensen. Voornamelijk werkend vanuit Seats2Meet Strijp-S. Deze klap was echter een heel goed signaal, al kostte het mij drie maanden onvrijwillige diepgang en pijn.

Een knagend gevoel

Zwemmen in geld

Een gevoel van eens wens naar ‘iets anders’ diende zich onverminderd aan. Dit gevoel gaf helaas vooral aan wat ik NIET meer wilde. Hoewel ik advieswerk aan mijn klanten heel leuk vond om te doen, besefte ik al jaren dat de hectiek van het seizoenswerk niet meer passend was. Ik had mijn bedrijf in mijn hoofd al Te Koop staan, enkel de koper bleef uit. Ondertussen was ik met mijn nieuwe liefde op vakantie geweest en weer de boel heerlijk op reset gezet. Ik kon weer vrolijk doorgaan.

In de twee opvolgende jaren boekte ik record na record in verkoop. Een stijging van bijna 100% in omzet, met in 2016 een nog verdere stijging. Ondertussen was ik zo’n 200 zwembaden verder na 10 jaar online verkoop. In 7 maanden een goede boterham verdienen en daarna overwinteren in Thailand, zo deed ik dat. Maar wat ik niet meer deed in 2017 was record na record breken. Een verrassende neerwaartse lijn in het aantal zwembaden was het gevolg.

Aanleiding voor verandering

Een directe aanleiding om te stoppen met de verkoop van zwembaden is het niet. Wel herinner ik me afgelopen winter op Koh Chang waar ik duikles heb gegeven. Mensen meenemen op avontuur onder water is echt heel tof. Bij terugkomst in Nederland schiet je echter weer vol je leven in. Alsof het nooit anders is geweest. Hoewel de drukte dit jaar is meegevallen besef ik me maar al te goed; DIT WIL IK NIET MEER…
Drie tevergeefse pogingen om mijn bedrijf te verkopen (afgelopen maand poging nummer vier) ten spijt, ik heb een moeilijke keuze te maken. Om uit de waan van de dag te komen heb ik besloten eind september 2017 te stoppen. Ik stop met de verkoop van zwembaden en stap in een nieuw avontuur.

Toekomst

Situatie gewijzigd

Al jaren (ik ben met Persoonlijke Ontwikkeling begonnen in 2003) wil ik graag mensen helpen. Het mooiste kwam dit tot zijn recht bij DELA, waar ik families mocht begeleiden bij de uitvaart van hun dierbare. De wens om met mensen te werken, te adviseren en begeleiden kon ik ook als duikinstructeur ervaren. En nu maak ik mijn beroep van de advisering en coaching van mensen. Ik kan je helpen met jouw eigen veranderingsproces. Daar gaat deze hele website over.

Een titel als ‘coach’ ga ik mezelf niet geven. De omschrijving als Life Planner vind ik wel passend en wie weet stel ik me binnenkort wel aan je voor. Visitekaartjes kunnen gedrukt worden!

Van zwembadbouwer naar Life Planner (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *