Over mij

Maurice van den Heuvel in het kort

ondernemer sinds 2003

enthousiast in de ontmoeting met andere ondernemers en professionals

eindelijk een onderneming die in dienst van mij staat

gedreven om andere ondernemers hun vrijheid weer te laten ervaren

gepassioneerd duiker en instructeur en regelmatig in tropische oorden te vinden

als ondernemer

Sinds 2003 ben ik ondernemer. Eigenlijk ben ik gewoon begonnen om producten te verhandelen waar ik verstand van had. Dat begon met 1 dag in de week als zelfstandig vertegenwoordiger voor een groothandel. Al gauw zag ik dat dit niet ging werken en ben ik zelf spullen gaan kopen en verkopen.

In het begin had ik ook nog diverse banen in loondienst met als meest bijzondere functie uitvaartverzorger bij DELA. In 2010 ben ik volledig overgestapt naar het ondernemerschap en heb ik 7 jaar een bedrijf opgebouwd in de verkoop van zwembaden. Hoe divers kan je het hebben?

In 2017 heb ik bij volle verstand een goedlopende business afgestoten en ben ik begonnen met het bouwen aan een nieuw avontuur. Ik werk nu onder de naam MauricevandenHeuvel.com, omdat ik nu zelf voor mijn aanbod en diensten sta.

mijn motivatie

Mijn grootste motivatie om ondernemer te blijven is om mijn ideeën vorm te geven zoals ik dat wil. Ik ben nog geen werkgever tegen gekomen die mij de ruimte wil geven om te doen en laten wat ik wil. Leve het ondernemerschap dus!

Na een uiterst moeilijke periode in 2014 ontdekte ik dat ik toch echt stappen moest zetten om een verandering te zien in mijn leven. Nu is het als ondernemer niet heel moeilijk je leven te veranderen. Je verkoopt gewoon de boel en je start opnieuw. Dat hele proces heeft bij mij echter drie jaar geduurd.

Ik wil met ondernemers werken en hen iets leren wat ikzelf ook geleerd heb. Ik heb het grotendeels alleen moeten uitzoeken en dat is geen fijn proces. Soms zie je even (of al langere tijd) geen uitweg meer en voel je je verdwaald of verloren. Ik hoop met heel mijn hart dat je dan iemand ontmoet die je weer op weg helpt. Als ik dat mag zijn dan word ik daar ook blij van. Maar misschien laat ik je alleen maar inzien dat je iets anders nodig hebt. Ook dan heb ik iets bijgedragen aan jouw volgende stap.

in opleiding

Het leven is één grote leerschool. Ik weet het, het klinkt cliché, maar ik ervaar het echt zo. Werken met mensen en cliënten geeft mij ongelofelijk waardevolle inzichten en ervaringen waar ik zelf ook dagelijks van mag leren.

Natuurlijk heb ik ook een aantal opleidingen gevolgd waardoor ik mezelf als ondernemer en coach mag neerzetten. In vogelvlucht mijn opleidingen.

  • Energetisch systeem coaching – Cursuscentrum De Smederij (Soerendonk)
  • Coaching & Counseling – Europees Instituut (De Baak – Driebergen)
  • Duikinstructeur PADI (Nederland & Thailand)
  • HBO Marketing Management – Fontys Hogescholen (Eindhoven)

Naast en tijdens deze opleidingen heb ik nog veel workshops en seminars gevolgd. Hier heb ik kennis opgedaan op het gebied van bijvoorbeeld familie opstellingen, lichaamswerk, meditatie, ademtechnieken en het managen van overtuigingen. Soms in Nederland, maar vaak ook in de Verenigde Staten of verder weg.

Maurice van den Heuvel duiken Thailand

als duiker en instructeur

De afgelopen jaren heb ik samen met mijn vriendin steeds een aantal maanden duikles gegeven in Thailand. De winterperiode is in Thailand bijzonder populair bij bezoekers uit de hele wereld. Dit land is al jaren mijn tweede thuis en we wonen dan op het prachtige tropische eiland Koh Chang.

Ik duik al sinds 2001 en ben ooit begonnen in een koud meer bij Empel. Langzaamaan is mijn duikgebied verschoven naar de tropische wateren van Azië en bijvoorbeeld Egypte. Prachtig!

Duiken met perslucht of freediving geeft je een onwaarschijnlijk gevoel. Dat begint zodra je onder water bent en hier raak je aan verslaafd. En wat is er mooier dan deze sport over te brengen op andere mensen? Mij gaf het het inzicht dat ik gewoon ontzettend veel plezier heb in het werken met andere mensen en het overbrengen van kennis en vaardigheden.

  • Wil jij weer de magie in ondernemen ervaren?

  • Wil jij jezelf weer op de eerste plaats zetten als ondernemer? Kijken of je je oorspronkelijke plezier weer kan vinden? Ik kijk graag met je mee. Dit kost je 30 minuten en verder geen enkele verplichting. Geef je nu op.
  • Wees gerust. Ik neem je gegevens niet ongevraagd op in een bestand en respecteer je privacy.