Wat is Life Planning?

Life Planning ondersteunt en begeleidt jou bij een veranderingsproces. Elke verandering zet jezelf en je omgeving in beweging. Vaak zijn de gevolgen op voorhand niet te overzien. Ik help je bij een pro-actieve aanpak, waardoor je je bewust wordt van de situatie en je niet in een overlevingsmodus reageert.

Veranderingen zijn niet te voorkomen in ons leven, al zijn we van nature niet gericht op veranderingen. Zeker niet bij situaties waar niet voor gekozen is. Elke verandering is een nieuwe kans in je leven. Ontslag, faillissement, verbroken relatie; nieuwe deuren gaan open wanneer je je er aan overgeeft. Deze gebeurtenissen creëren ook pijn en angst. Ik help je bij het ontdekken van de nieuwe kansen die zich gaan voordoen.

Ook bij doelbewuste keuzes kan ik je helpen. Een eigen bedrijf starten? Een hoger inkomen realiseren? Eindelijk je tijd indelen naar jouw wensen en op wereldreis gaan? Allemaal haalbaar voor jou.

Integrale aanpak van veranderingen

Ik zie Life Planning als een integrale aanpak van deze kansen. Ik help je bij de veranderingen en treed op als spiegel. Samen kijken we waar je nu staat en waar je naar toe gaat. Thema's als je financiën, relatie en werkomgeving komen allemaal aan de orde.

Een doelmatig en strategische aanpak van dit traject geeft als resultaat:

  • verantwoordelijkheid nemen over je leven
  • toename persoonlijke vrijheid
  • toename van je zelfkennis
  • een makkelijke aanpassing aan jouw nieuwe omgeving

Fases in Life Planning

Bij individuele trajecten doorlopen we een aantal fases die nodig zijn om te kunnen spreken van Life Planning

  1. Waar kom je vandaan? Wat zijn je leerpunten?
  2. Verantwoordelijkheid nemen over je situatie
  3. Waar wil je naar toe? Kies je bewust of laat je het lot bepalen?
  4. Integratie van je plannen in jouw omgeving
  5. Obstakels in de uitvoer van je nieuwe plannen
  6. Eventueel bijsturen in een gevorderd stadium

Al deze stappen heb je mij als Life Planner. Ik heb zelf diverse veranderingen ondergaan en weet inmiddels de waarde van een gestructureerde aanpak. Jij bepaalt altijd de koers en richting. en ik ondersteun je daar bij.

Ik werk met 1-op-1 sessie van 60 tot 90 minuten. Reken wel op minimaal 5 sessies en eventueel bijsturing in de latere fase. Ik werk met een combinatie van gesprekken en voornamelijk systemisch werk. Soms adviseer ik een bepaald boek te lezen of kan ik je een zelfonderzoek laten doen (cognitief onderzoek).

Tussen de sessies door kan je me benaderen voor informatie per email of telefonisch. Hou rekening met een na-reactie op een sessie. Ook is een verandering in je (leef)omgeving eigenlijk onvermijdelijk, dit kan in het begin lastig zijn. Maar bedenk dat dit dan allemaal bewegingen naar je nieuwe doel zijn!