Je zuurverdiende geld

Ik wil graag aandacht voor een veel gebruikte zin in de media. Het gaat om Ons Zuurverdiende Geld.

Vaak lees je in de krant en op internet deze term. Ik vraag me af waar deze term toch vandaan komt. Volgens mij is de gemiddelde werknemer best tevreden over zijn of haar baan in Nederland.

Tevredenheid met werk

Het is jammer dat we vaak spreken over ons zuurverdiende geld. Het hoeft naar mijn mening namelijk helemaal niet zo te voelen. Alleen al de overtuiging dat het zuurverdiend is geeft aan hoe de ervaring op maandagochtend zal zijn.

Stel dat we leren anders naar ons werk te kijken? Hoe zou het dan zijn? Of hoe zouden werklozen hier naar kijken? Mensen die vaak dolgraag aan de slag willen, zouden zij er zuurverdiend tegen aan kijken?

Zeker als ondernemer is het belangrijk hoe we naar ons werk en ons bedrijf kijken. De perceptie van de ondernemer bepaalt waarschijnlijk het succes van de organisatie. Geloof in eigen kunnen en een positieve houding maakt het werk niet alleen veel leuker, maar ook beter en effectiever.

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen hiermee! Laat dan een reactie hieronder achter.

  • Wil jij weer meer vrijheid in ondernemen ervaren?

  • Vrijheid om je leven en onderneming die vorm te geven die bij je past. Wil jij die mogelijkheden onderzoeken? Boek nu een gratis gesprek met mij aan. Dit kost je 30 minuten en verder geen enkele verplichting. Geef je nu op.
  • Wees gerust. Ik neem je gegevens niet ongevraagd op in een bestand en respecteer je privacy.

Maurice van den Heuvel

Founder van de FCO methode en auteur van blog artikelen over het ervaren van vrijheid in ondernemen.

Latest posts by Maurice van den Heuvel (see all)