Wat is Energetische Coaching?

Energetisch coachen is een herkenbare vorm van hulpverlening. Hoewel de naam niet heel bekend is, zullen cliënten zich snel vertrouwd voelen met de sessies. In 1 of enkele gesprekken / behandelingen kan een gewenst resultaat al behaald worden.

De coaching richt zich op bijvoorbeeld zingeving of fysieke of mentale ongemakken. De coachee brengt het onderwerp in, of het onderwerp dient zich aan tijdens een introductie. De rol van coach is dan ook om heel aandachtig te luisteren en tussen de regels door signalen op te vangen.

Hoe ziet een sessie er uit?

Bij mijn behandelingen beginnen we altijd met een kort gesprek. Je actuele vraag (waarvoor je bent gekomen) kan ter sprake komen, of we kijken hoe het na de laatste sessie is gegaan. Op een gegeven moment dient zich een onderwerp aan. We stemmen dan af met elkaar of dit een goed signaal is om het energetische deel te starten.

Tijdens het 'energetische deel' gaan we bij voorkeur staan en bewegen in de ruimte. Ik doe vervolgens een beroep op jouw gevoelsvermogen. Op jouw tijd en tempo - en binnen Jouw Grenzen - laat ik je 'systeem' kennis maken met onbewuste gebieden. Het is dus zaak nieuwe dingen te onderzoeken en in jouw voordeel te laten werken.

Wat is je systeem?

Energetische systeem coaching werkt op vele lagen.

 • Fysiek niveau - je kan direct sensaties of tintelingen voelen
 • Mentaal niveau - je kan in de ontkenning gaan of proberen te rationaliseren
 • Gevoelsniveau - emoties kunnen opspelen zoals angst of verdriet
 • Spiritueel niveau - dit is lang niet door iedereen waar te nemen

Is dit nieuw voor je, dan zal je verbaasd zijn wat je allemaal kan voelen en waarnemen. Heb je al wat meer ervaring, dan neemt je nieuwsgierigheid naar meer bewustzijn snel toe.

Hoe merk je dat het werkt?

Zoals hierboven verklaard werkt een behandeling op minimaal 4 niveaus. Hoewel resultaat soms spontaan optreedt kan de uitwerking even op zich laten wachten. Soms kan dit wel enkele maanden doorwerken.

In de praktijk merk je op alle vier de beschreven niveaus resultaat. Je kan bijvoorbeeld een tijdje hoofdpijn hebben, maar ook een opgelucht gevoel kan voorkomen! Vaak zal je een vorm van verdriet voelen, dat zijn dingen uit je verleden die je dan gaat loslaten.

Hoe kan ik me opgeven?

Bij voorkeur benader je mij per email of telefonisch voor een kort overleg. Ik neem dan even de tijd om je vraag of thema met je te bespreken. Meestal kan ik dan direct een antwoord geven of ik je van dienst kan zijn. Je kan ook vrijblijvend op mijn kantoor komen voor een kort persoonlijk consult. Ik trek hier maximaal 30 minuten voor uit.

happy-feeling

Voor wie?

 • Bij terugkerende levensvragen
 • Financiële blokkades
 • Problemen op je werk of bij je studie
 • Als je voor een belangrijke keuze staat
 • Je weet niet wat je wilt veranderen

Resultaten

 • Een nieuwe kijk op je leven
 • Antwoorden op je vragen
 • Spontane oplossingen of doorbraken
 • Gevoel van opluchting of 'nieuwe kansen'

Prijs / kosten

Een sessie kost € 75,00 inclusief BTW.

1 Bijeenkomst duurt tussen de 60 en 75 minuten en vindt bij voorkeur plaats in mijn spreekruimte. Je kan hier makkelijk en gratis parkeren en het is goed bereikbaar met de auto en ook openbaar vervoer.

Jij bepaalt zelf hoeveel keer je mij wilt bezoeken. Gevoelsmatig weet je wanneer het 'even klaar' is. Je kan een traject altijd weer oppakken en de behaalde resultaten te laten bezinken.