‘Dat nemen ze je nooit meer af’

Een uiterst inspirerend en vermakelijk boek voor de reislustigen onder ons!Β Ben en Annemiek Rutte schrijven een boek vol met avonturen op een zeilreis rond de wereld.

Ze nemen je mee op hun avonturen langs de kust van Afrika, door het Panamakanaal en de Stille Oceaan. Onderweg blijken ze absoluut niet de enigen te zijn die een dergelijke tocht ondernemen.

Ik verbaas me er altijd weer over (er is namelijk nog een vergelijkbaar boek verschenen: Blijven Drijven van Vivian Oskam) dat er blijkbaar duizenden mensen zijn die dit soort reizen maken, elk jaar weer. Hoewel de route niet heel origineel is (de route wordt grotendeels door de weersinvloeden samengesteld) is het elke keer erg inspirerend te lezen waar reizigers mee geconfronteerd worden.

Vrijheid

Ben en Annemieke hebben alle ‘schepen achter zich verbrand’, behalve hun zeilboot ‘Blauwe Pinquin’, een kleine zeilboot van ongeveer 11 meter. Zij laten met dit boek zien dat je niet veel nodig hebt, behalve een sterke hang naar vrijheid.

Deze verhalen kunnen mij echt inspireren en meenemen. Hoewel ik zelf momenteel enkele maanden per jaar in het buitenland zit, vraag ik me wel af of een zeilboot voor mij geschikt zou zijn. De omstandigheden zijn primitief en de tochten lang. Soms wel drie weken met alleen water en gebroken nachten. Daarentegen is het qua budget een perfecte manier om te reizen. Je bent vaak geheel zelfvoorzienend en je ligt op de mooiste plekjes op aarde te wachten op de volgende tocht.

Wil je zelf ook inspiratie opdoen? Volg dan de link naar Bol.comΒ of kijk hier een trailer:

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Wil jij weer meer vrijheid in ondernemen ervaren?

  • Vrijheid om je leven en onderneming die vorm te geven die bij je past. Wil jij die mogelijkheden onderzoeken? Boek nu een gratis gesprek met mij.
    Dit kost je 30 minuten en verder geen enkele verplichting. Geef je nu op.
  • Wees gerust. Ik neem je gegevens niet ongevraagd op in een bestand en respecteer je privacy.

Maurice van den Heuvel

Expert in het vinden van meer vrijheid en balans | π‹π’πŸπž 𝐏π₯𝐚𝐧𝐧𝐒𝐧𝐠 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫𝐬.

Raak jij geΓ―nspireerd door de content van deze pagina's? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik luister naar je verhaal en geef je feedback in relatie tot mijn diensten en ervaringen.

Latest posts by Maurice van den Heuvel (see all)