‘Dat nemen ze je nooit meer af’

Een uiterst inspirerend en vermakelijk boek voor de reislustigen onder ons!Β Ben en Annemiek Rutte schrijven een boek vol met avonturen op een zeilreis rond de wereld.

Ze nemen je mee op hun avonturen langs de kust van Afrika, door het Panamakanaal en de Stille Oceaan. Onderweg blijken ze absoluut niet de enigen te zijn die een dergelijke tocht ondernemen.

Ik verbaas me er altijd weer over (er is namelijk nog een vergelijkbaar boek verschenen: Blijven Drijven van Vivian Oskam) dat er blijkbaar duizenden mensen zijn die dit soort reizen maken, elk jaar weer. Hoewel de route niet heel origineel is (de route wordt grotendeels door de weersinvloeden samengesteld) is het elke keer erg inspirerend te lezen waar reizigers mee geconfronteerd worden.

Vrijheid

Ben en Annemieke hebben alle ‘schepen achter zich verbrand’, behalve hun zeilboot ‘Blauwe Pinquin’, een kleine zeilboot van ongeveer 11 meter. Zij laten met dit boek zien dat je niet veel nodig hebt, behalve een sterke hang naar vrijheid.

Deze verhalen kunnen mij echt inspireren en meenemen. Hoewel ik zelf momenteel enkele maanden per jaar in het buitenland zit, vraag ik me wel af of een zeilboot voor mij geschikt zou zijn. De omstandigheden zijn primitief en de tochten lang. Soms wel drie weken met alleen water en gebroken nachten. Daarentegen is het qua budget een perfecte manier om te reizen. Je bent vaak geheel zelfvoorzienend en je ligt op de mooiste plekjes op aarde te wachten op de volgende tocht.

Wil je zelf ook inspiratie opdoen? Volg dan de link naar Bol.comΒ of kijk hier een trailer:

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Bouw je bedrijf om je leven heen en niet andersom

  • Vrijheid in werk en inkomen als ondernemer. Als jij dit wilt neem je contact met me op. Laten we samen kijken waar we kunnen beginnen.
  • Wees gerust. Ik neem je gegevens niet ongevraagd op in een bestand en respecteer je privacy.

Laatste berichten van Maurice van den Heuvel (alles zien)