6 Websites die je leven veranderen

Ben jij toe aan iets nieuws in je leven? Een nieuwe baan, huis of compleet nieuw leven? Het kan!

Ontelbare mensen gingen je namelijk voor en hebben allerlei mooie paden reeds voor jou gebaand. En ze willen het heel graag met jou delen. Zodat je het niet allemaal opnieuw zelf hoeft uit te vinden. Hier vind je 6 geweldige platforms en websites om oneindige inspiratie op te doen.

1. Hoe word ik een Minimalist?

The Minimalists Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus

Minimalisme is een perfect start van een nieuw leven. Dat betekent niet dat je enkel met een rugzak de wereld rond hoeft te gaan. Hoewel ik dat zelf wel kan aanraden. Een minimalist worden betekent dat je met een stofkam door je bezittingen en ‘assets’ gaat.

‘Een opgeruimd bureau staat voor een opgeruimde mind’ is het bekende spreekwoord. Dat geldt zeker ook voor je huis. Heb jij een overvolle zolder of schuur? Je hebt het waarschijnlijk niet in de gaten, maar deze ruimtes hebben wel degelijk invloed op jouw bestaan. Een bekende tip is om alles wat je een jaar niet hebt gebruikt weg te doen. Ikzelf heb het credo dat ik alleen maar spullen in huis wil hebben welke ik met een verhuizing mee wil nemen. Dat werkt voor mij heel goed!

Goede websites voor een start zijn bijvoorbeeld The Minimalists van Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus of Becommingminimalist.com van Joshua Becker. Neem een kamer onder handen en ervaar dan hoeveel ruimte dit geeft!

2. Slimmer en minder werken met Tim Ferriss

Weinig mensen hebben een grotere impact gemaakt op het gebied van slimmer werken en time-management dan Timothy Ferriss. Zijn klassieker The 4-hour Workweek heeft miljoenen mensen al geïnspireerd in hun carrière en verdere leven.

In zijn boek deelt hij zijn geheimen om je werk slimmer in te delen. Zorg bijvoorbeeld dat je repeterend werk automatiseert of neem een Virtual Assistent. Hoewel Tim doet voorkomen dat hij lui is en weinig wil werken is dat juist niet waar. Hij is een heel actief blogger en heeft een uitstekende podcast met actuele interviews met interessante gasten.

3. Broeden op een leuker leven

Jelle Hermus is in 2004 een blog gestart met de titel SoChicken.nl en heeft daarmee een heel succesvolle website gelanceerd. Het motto van de website is ‘Broeden op een leuker leven’.

SoChicken website voor een leuker leven

Talloze bezoekers halen hier hun dagelijkse inspiratie op het gebied van Geluk, Liefde, Gezondheid en nog veel meer. Je leest hier goede verhalen met de nodige diepgang, maar ook de nodige humor. Je krijgt opvallende perspectieven aangereikt waardoor je anders naar je leven kan gaan kijken.

Ik zelf heb geen online cursus bij hem gevolgd, maar hij biedt er wel veel aan op zijn website. Ben je toe aan een nieuw leven? Even de site checken dus.

4. Nooit af – stand-up filosoof Martijn Aslander

Vorig jaar bezocht ik een lezing van Martijn Aslander bij Seats2meet op Strijp-S te Eindhoven. Hij gaf een lezing in het kader van zijn nieuwe boek Nooit af. Allereerst is het raadzaam om dit boek gratis te downloaden en te lezen. Wil je voorbereid zijn op de nieuwe samenleving? Dan krijg je hier een open en eerlijk beeld van de toekomstverwachting van Martijn.

Deze boardroom sparring partner en mede-auteur heeft ook een aantal andere websites en initiatieven ontplooid. Lifehacking.nl is een populaire website om je leven wat makkelijker te maken. Daarnaast is PermanentBeta een mooi platform voor innovatie en verbinding.

MartijnAslander.nl geeft je gewoon nieuwe ideeën voor als je vastloopt met inspiratie. Zijn nieuwsbrief verschijnt elke maand en is een aanrader.

5. Tropical MBA Entrepeneurs

Nog een blog. Op de website Tropical MBA kan je artikelen en podcasts vinden van de entrepeneurs Dan Andrews en Ian Schoen. Zij hebben ruime ervaring in het opzetten en runnen van een Small Business en waren daar tot 2015 heel succesvol mee. Toen hebben ze het bedrijf verkocht en richten ze zich volledig op hun nieuwe project.

Op de website geven ze adviezen en voorbeelden hoe je leven te veranderen. Zowel Digital Nomads, een ondernemer wannabe of ervaren leidinggevende haalt hier voldoende inspiratie vandaan. Hun community geeft toegang tot informatie van onschatbare waarde en een groot netwerk van gelijkgestemden.

Wil je je niet direct inschrijven dan is hun podcast ook de moeite waard om te luisteren.

6. TUT – Thoughts Become Things

Al bijna 7 jaar ontvang ik elke werkdag een email van The Universe. Dit mailtje geeft me soms een glimlach op mijn gezicht en soms een schop onder mijn kont.

TUT Founder en schrijver Mike Dooley heeft diverse bestsellers geschreven en stuurt meer dan 750.000 ontvangers een email namens The Universe. Ik heb hem als spreker meegemaakt in Amsterdam in 2015 en het was een memorabele dag. Met ongekende energie, zelfspot en een walk your talk houding neemt hij je mee op zijn reis.

Je kan gratis lid worden van The Notes en ook jij ontvangt dan ook deze persoonlijke boodschappen. Daarnaast kan ik zonder meer zijn boeken video’s aanraden. Mike schrijft onwijs inspirerend, met humor en direct in je bewustzijn.

Andere websites die je leven veranderen

Als je de websites bezoekt kom je waarschijnlijk al snel tot de ontdekking dat de meeste Engelstalig zijn. Er zijn ongetwijfeld ook heel goede Nederlandse varianten, maar ik wil graag vanuit mijn eigen ervaring de tips geven. Ik maak dus veelvuldig gebruik van bovenstaande websites en blogs.

Deze opsomming is allerminst compleet en ik ben dan ook benieuwd naar andere inspirerende websites. Welke site zou jij nog meer aanraden? Laat het voorbeeld en jouw reden dan hieronder weten!

  • Bouw je bedrijf om je leven heen en niet andersom

  • Vrijheid in werk en inkomen als ondernemer. Als jij dit wilt neem je contact met me op. Laten we samen kijken waar we kunnen beginnen.
  • Wees gerust. Ik neem je gegevens niet ongevraagd op in een bestand en respecteer je privacy.

Laatste berichten van Maurice van den Heuvel (alles zien)