In de huidige tijd is het goed om eens te kijken wat het thema Geld met ons doet. Als we heel eerlijk kijken naar onze relatie met geld, dan kunnen we veel ontdekken over onszelf.

Geld is een ontzettend belangrijk thema in ons leven. Of je het nu wel of niet hebt, je ontkomt er niet aan in onze maatschappij.

Onze uitdaging is niet om te leren gaan met geld, maar te onderzoeken wat geld werkelijk voor ons betekent! Staat geld voor jou gelijk aan Status? Vrijheid? Veiligheid? En als je GEEN geld hebt, heb je dan geen vrijheid? Geld staat voor wat wij er aan toewijzen, voor de rest is het waardeloos papier en metaal.

Met geld leren omgaan is feitelijk verantwoordelijkheid nemen voor de échte betekenis. Pas als je beseft dat geld jou een identiteit geeft kan je deze kennis inzetten voor wat jij er mee wilt. Wellicht dat je je op een andere veilig kan voelen! Dan kom je los van je identiteit en kan je, als je wilt, nieuwe keuzes maken met betrekking tot bv. werk en carrière!

Wil jij in dit proces stappen zetten en kan je dit niet alleen? Ik kan je hier eventueel bij begeleiden of meer specifieke informatie geven over jouw situatie. Ook staat er bij “inspiratie” op mijn website een serie boeken hierover.

Wat betekent geld voor jou?

Eén gedachte over “Wat betekent geld voor jou?

  • 14 december 2012 om 12:39
    Permalink

    Dat ik mijn paleisje kan betalen! Verder niet zo veel………………om eerlijk te zijn hecht ik niet veel waarde aan materiële dingen in het leven. Ik kijk altijd naar mezelf met het idee, wat als ik naakt was? dus zonder kleding, make-up, auto, huis, wat of wie blijft dan over? Het gaat om mijn innerlijk niet om de spullen die ik bezig. Ik kan prima leven met heel weinig geld, maar een beetje om fijn te wonen en lekker te eten is voor mij genoeg!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *